Groep voor jongeren met Diabetes type 1

Ik ben niet van suiker?!

Ben jij tussen de 12 en 18 jaar en heb jij Diabetes type 1?
Loop jij ook tegen de obstakels van Diabetes en het dagelijks leven aan?
Dan zijn wij op zoek naar jou!
Vanaf 10 mei starten wij met deze groep. In 10 weken wordt er elke week een bijeenkomst gehouden waarin aandacht wordt besteed aan verschillende thema’s rondom Diabetes en het dagelijks leven. Want hoe ga je ermee om als iedereen naar de supermarkt gaat in het tussenuur, maar jij je eigenlijk aan je dieet moet houden? Of, hoe ga je met je bloedsuikers om als je een toets of tentamen hebt? Voel jij je ook onbegrepen door je vrienden, familie of docenten?
In de bijeenkomsten wordt er op creatieve, sportieve en humoristische wijze aandacht besteed aan de deze struggles in het dagelijks leven.

Let op: Dit is geen voorlichtingsgroep maar een lotgenotengroep! Witte jassen en voorlichting zijn er al voldoende.

Kosten: € 50,- per deelnemer
Plaats: Centrum Het Antwoord, Lambert Meliszweg 1C, 1622 AA Hoorn
Data en tijd: Woensdag 10,17, 24 & 31 mei. 7,14 & 21,28 juni. 5 en 12 juli.
Van 16.30 tot 17.30 uur.
Voorafgaand aan de bijeenkomsten is een intake gesprek samen met je ouders. Zo kunnen wij beter inspelen op jouw behoeften en kunnen wij vast kennismaken.

De thema’s waar wij aandacht aan zullen besteden: Diabetes en…
- Het dagelijks leven
- Jouw sociale leven
- Sollicitaties en werk
- Eten
- Rijles
- Seks (afhankelijk van de aanmeldingsleeftijden)
- Depressie/ weinig energie
Daarnaast zullen er ook workshops zijn: sport, creativiteit en een te gekke Koolhydraten Quiz. Het is fijn om te weten hoeveel Koolhydraten er in een appel zitten, maar is het niet praktischer om te weten hoeveel Koolhydraten een Big Mac heeft?
De Quiz wordt gebaseerd op de eetgewoonten van de deelnemers.

Wie geeft de training? Even voorstellen:

Hoi! Ik ben Lianne Wester, 23 jaar en ik ben zelf 13 jaar diabeet. Zelf heb ik tijdens mijn puberteit vaak lotgenotencontact gemist. Ik wist dat ik in het ziekenhuis kon aankloppen als het over medische zaken ging of over (gewenste) koolhydraten tellen. Wat ik liever had gewild, was iemand die mij begreep omdat hij/zij ook diabetes heeft en begrijpt dat het dagelijks leven niet altijd gemakkelijk is. Sinds november 2015 ben ik zelf onder begeleiding in het VU ziekenhuis, omdat dit dichterbij mijn opleiding is.

Omdat ik zelf zoveel heb gemist, wil ik dit gaan bieden aan jongeren met diabetes. Want hoe vervelend is het als je klasgenoten naar de supermarkt gaan, of die suikerwafel kopen? Doe je dan mee, of blijf je toch op school en houdt je vast aan jouw dieet? Een nachtje stappen en alcohol drinken? Leuk, maar daar heb ik 3 dagen last van. Hoe ga ik daar dan mee om? Zijn er voor rijles nog bepaalde dingen die ik moet weten? En seks, hoe werkt dat dan als je een pomp hebt, of als je onzeker bent door je diabetes?
Herken jij je hierin? Voel je vrij om te reageren! En ik hoop je uiteraard te verwelkomen bij de 10 ontmoetingsdagen!

Heb je nog vragen of ben je geïnteresseerd? Mail dan:
info@centrumhetantwoord.nl