Rots en Water training

Sommige kinderen zijn kwetsbaar of hebben onvoldoende zelfvertrouwen. Ze gaan met tegenzin naar school of vinden het lastig om contact te maken met andere kinderen. Andere kinderen vinden het juist lastig om de grenzen van anderen te bepalen. Het zou fijn zijn als bepaalde situaties minder een probleem zouden zijn.

Wat is de Rots en Water training?

Uw kind leert de balans te vinden tussen zelfvertrouwen en respect naar anderen. Na de training is uw kind weerbaarder en heeft hij of zij veel positieve sociale vaardigheden bijgeleerd. Uw kind is sterker geworden in de omgang met andere kinderen. Meer informatie over Rots en Water kunt u vinden op www.rotsenwater.nl.

Ook bij kinderen die te maken hebben met de echtscheiding van hun ouders is de Rots & Watertraining effectief. Bij voldoende aanmeldingen zal er ook een groep worden gevormd voor deze kinderen.

Voor wie?

Rots en Water is zeer geschikt voor kinderen/jongeren van 8 tot 15 jaar die:

  • Meer voor zichzelf op moeten leren komen
  • Moeten leren waar de grenzen van anderen liggen
  • Kwetsbaar zijn
  • Een stoornis in het autistisch spectrum hebben
  • Meer zelfvertrouwen moeten krijgen.

Algemene informatie

De Rots en Water training wordt gegeven op onze locatie in Hoorn. Rots en Water trainingen worden gegeven in groepjes van 4 tot 6 kinderen/jongeren van vergelijkbare leeftijd. Er start regelmatig een kindergroep (van 8 tot 12 jaar) en een pubergroep (van 12 tot 15 jaar). Doordat er in kleine groepjes wordt gewerkt, is er ruim aandacht voor individuele hulpvragen. Hierdoor is het altijd zinvol om de training te volgen, ook als er bijvoorbeeld op school of op een andere locatie al eens een Rots en Water training heeft plaatsgevonden.

Wij kunnen bij voldoende aanmeldingen ook naar een andere locatie komen, bijvoorbeeld een school. Op deze website vermelden we wanneer de volgende training gaat starten.

De training bestaat uit 8 groepsbijeenkomsten van een uur en een ouderbijeenkomst.

Na de vakantie starten wij in Hoorn weer met een groepje voor de Rots en Water training. Hiervoor zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Als u hier interesse in heeft, dan kunt u ons mailen. Na de vakantie wordt er dan contact met u opgenomen. De Rots en Water training wordt alleen in Hoorn aangeboden, niet in Heerhugowaard.