Behandeling bij angstklachten

Ieder kind is wel eens bang. Er zijn echter angsten die niet (meer) passend zijn bij de leeftijd of die heftigere vormen aannemen. Kinderen die bijvoorbeeld niet durven te gaan slapen zonder dat de ouders erbij zijn. Enorme angst voor dieren. Bang dat er iets ergs zal gaan gebeuren. Heftige angsten kunnen een kind of jongere enorm belemmeren in zijn ontwikkeling.

Wat is behandeling bij angstklachten?

Angstklachten kunnen met verschillende methodes behandeld worden. We kijken naar wat het beste aansluit bij het kind. Er wordt gericht gewerkt aan doelen die samen met uw kind worden opgesteld. Zo weet het kind waar het om gaat en kan gericht worden toegewerkt naar het behalen van deze doelen.

Met huiswerkopdrachten zorgen we ervoor dat het geleerde ook in de praktijk gebracht wordt. Oudergesprekken zijn belangrijk bij de behandeling van angstklachten. Door middel van oudergesprekken wordt met u besproken hoe u thuis verder kunt werken. Meestal is er na 5 tot 8 sessies resultaat zichtbaar.

De methodes die gebruikt worden zijn:

Cognitieve gedragstherapie:

Het kind leert om negatieve, niet-helpende gedachtes om te zetten in positieve, helpende gedachtes.

Emdr:

Het kind, de jongere of de volwassene denkt aan een angstig moment, terwijl de hersenen gestimuleerd worden door het maken van oogbewegingen, tikjes tegen de knieën en geluiden via een koptelefoon. Deze methode is zeer effectief en kortdurend bij angstklachten.

Voor wie?

Behandeling van angstklachten is geschikt voor kinderen en jongeren vanaf 6 jaar.

Algemeen

Na aanmelding proberen wij zo snel mogelijk van start te gaan met de behandeling. Behandeling bij angstklachten wordt individueel gegeven