Ga naar de inhoud

Wilt u uw kind aanmelden? Klik op de link en vul ons aanmeldformulier in! Aanmelden

Over ons

Geen kind is hetzelfde. Wij kijken daarom samen met u naar wat het beste past bij u en uw kind. Onze website geeft u alvast een indruk van de mogelijkheden die wij bieden!

Samen zoeken we naar het beste antwoord voor uw kind

Begeleiding en ondersteuning voor kinderen en jongeren

Centrum Het Antwoord is een samenwerkingsverband van orthopedagogen, psychologen, gz-psychologen, orthopedagoog-generalisten en creatief therapeuten. Wij bieden onderzoek en begeleiding bij leerproblemen en sociaal-emotionele problemen aan kinderen, jongeren, (jong)volwassenen en hun ouders. Ook bieden wij onze diensten aan scholen aan.

Uniek aan Centrum Het Antwoord is de combinatie van aanbod bij zowel leerproblemen als sociaal-emotionele problemen. Door onze kennis en ervaring op beide gebieden, kunnen wij er door onderzoek achter komen of de oorzaak van het probleem meer op het gebied van het leren gezocht moet worden of toch in het sociaal-emotionele. Hier kan daarna direct adequate hulp op ingezet worden.

Maatwerk voor u en uw kind

Onze hulpverleners hebben ruime ervaring in het begeleiden van kinderen en hun ouders. We kijken per kind naar wat er nodig is en leveren zo maatwerk in de begeleiding. We hebben veel ervaring in het begeleiden van kinderen met of zonder een diagnose (zoals ADHD, autisme, dyslexie of dyscalculie), die problemen ondervinden op leergebied en/of op sociaal-emotioneel gebied. Met onze deskundige en positieve aanpak helpen we uw kind in zijn ontwikkeling. Kinderen of jongeren bouwen een band op met de begeleidster die essentieel is voor het succes van de hulpverlening.

Preventieve hulp

Kinderen en jongeren hebben soms een steuntje in de rug nodig. Door in een vroeg stadium met een kind of gezin aan de slag te gaan, kan voorkomen worden dat problemen verergeren. Onze laagdrempelige hulp heeft hiermee ook een preventief karakter.

Wij vinden het belangrijk dat u op de juiste plek zit als u uw kind aanmeldt. Daarom starten we altijd met een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens dit gesprek zullen we samen kijken of we iets voor u kunnen betekenen.

Als u vragen heeft, mag u altijd contact met ons opnemen.

Het team van Centrum Het Antwoord

Hebben u en uw kind hulp nodig?

Neem contact op voor een vrijblijvend intakegesprek.

Samen onderzoeken we wat we voor uw situatie kunnen betekenen.