Ga naar de inhoud

Wilt u uw kind aanmelden? Klik op de link en vul ons aanmeldformulier in! Aanmelden

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over Centrum Het Antwoord, of bijvoorbeeld het aanmeld proces? Hieronder vindt u antwoorden op veelgestelde vragen.

Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Om iemand aan te melden is het belangrijk om het aanmeldformulier in te vullen.
Aan de hand van dit formulier zetten wij de aanmelding in ons systeem en op de wachtlijst. Ook als bijv. de huisarts al een verwijzing heeft gestuurd is het belangrijk dat dit formulier wordt ingevuld, zodat alle gegevens voor ons compleet zijn.

Als het goed is heeft u een automatische bevestiging van ons ontvangen. Wij zetten de aanmelding nu in ons systeem en op onze wachtlijst en nemen in principe pas contact met u op om een afspraak te maken voor een intakegesprek zodra wij plek hebben.
Als u geen automatische bevestiging heeft ontvangen, horen wij dit graag.

Helaas zijn ook wij genoodzaakt om met een wachtlijst te werken. Bij iedere locatie op onze contactpagina staat een indicatieve wachttijd.

Het is erg lastig om in te schatten wanneer er weer ruimte is voor nieuwe cliƫnten bij de behandelaren. Dit komt, omdat sommige trajecten redelijk kort zijn en sommige trajecten zijn zeer uitgebreid.

Ook komt het voor dat bijvoorbeeld een kort traject toch langer wordt, omdat er meer nodig is om iemand echt goed te kunnen helpen. We leveren altijd maatwerk. Hierdoor is het dus bijna niet mogelijk om exact aan te geven wanneer u aan de beurt bent.

Om in aanmerking te komen voor vergoeding van de gemeente voor behandeling/onderzoek is een verwijsbrief van de huisarts noodzakelijk.

Als u bent aangemeld of doorgestuurd door de gemeente zelf dan is deze verwijzing niet nodig.

Wij bieden onderzoek en begeleiding/behandeling bij verschillende problemen. U kunt ons aanbod hier vinden.

Psychologische behandeling en begeleiding bij sociaal-emotionele problemen wordt vergoed. Dit loopt via de gemeente. Om deze reden heeft u een verwijsbrief van de huisarts nodig, of toestemming van de gemeente.

Niet vergoed wordt:
– begeleiding bij leerproblemen
– andere problemen die alleen op school voorkomen
– dyslexieonderzoek
– dyscalculieonderzoek
– bijles/studiebegeleiding
– second opinion bij schooladvies

De tarieven hiervoor vindt u hier.

Van 4 t/m 17 jaar kunt u uw kind bij ons aanmelden. Bij vragen over jongere kinderen vragen wij u contact met ons op te nemen om te kijken of de aanmelding passend is bij ons. Wij bieden geen IMH.

Vanaf 18 jaar wordt onze hulp niet vergoed, omdat dit dan niet meer via de gemeente loopt en wij geen contract hebben met zorgverzekeraars.