Concentratieproblemen

Sommige kinderen hebben moeite om zich te concentreren. Ze zijn snel afgeleid op school. Thuis vinden deze kinderen het vaak moeilijk om te doen wat er van hen gevraagd wordt. Regelmatig terugkerende taken (zoals opruimen, gymspullen meenemen en zelfverzorging) worden vergeten. Behandeling hiervan kan dan in sommige gevallen helpen deze concentratieproblemen te verminderen.

Wat wordt er gedaan?

Eerst gaan we kijken naar de oorzaak van de concentratieproblemen. Wij kunnen géén diagnose AD(H)D stellen. Wel kunnen wij een vermoeden uitspreken van de aanwezigheid van AD(H)D. Ook kinderen met AD(H)D kunnen profiteren van een concentratietraining. Het kan echter zo zijn dat er meer hulp nodig is dan dit. Hiervoor verwijzen wij u door naar onze samenwerkingspartners.

Als wij een onderzoek doen, gaan we kijken naar hoe de concentratieproblemen eruit zien en wat eraan ten grondslag kan liggen. Dit bespreken we met u. Daarna kunnen we u adviseren om een behandeltraject in te gaan. Dit kan gericht zijn op:

  • Planmatig werken
  • Hoe prikkels van buitenaf zo veel mogelijk geweerd kunnen worden
  • Tips en trucs om opdrachten te onthouden

Daarnaast bieden wij indien nodig ouderbegeleiding aan en kunnen we samen met school kijken wat daar helpend zou zijn.

Voor wie?

Diagnostiek en behandeling bij concentratieproblemen bieden we aan bij kinderen vanaf 8 jaar.

Algemeen

Na aanmelding plannen wij zo snel mogelijk een afspraak met u in voor een intakegesprek, waarna diagnostiek of behandeling meteen kan gaan starten.