Behandeling bij faalangst

Zowel kinderen als jongeren kunnen last hebben van faalangst. Het komt vaak voor bij kinderen die de lat hoog leggen voor zichzelf en perfectionistisch zijn. Faalangst kan enorm belemmerend zijn op school. Een black-out bij toetsen, slecht slapen of bepaalde dingen vermijden zijn vaak gevolgen van faalangst.

Wat is een faalangsttraining?

De hulpverleners van Centrum Het Antwoord hebben jarenlange ervaring in het behandelen van faalangst. Er zijn diverse methodes waarmee gewerkt kan worden. We kijken welke methode het beste aansluit bij uw kind. Er wordt gericht gewerkt aan doelen die samen met uw kind worden opgesteld. Zo weet het kind waar het om gaat en kan gericht worden toegewerkt naar het behalen van deze doelen.

Met huiswerkopdrachten zorgen we ervoor dat het geleerde ook in de praktijk gebracht wordt. Door middel van oudergesprekken wordt met u besproken hoe u thuis verder kunt werken. Meestal is er na 5 tot 8 sessies resultaat zichtbaar.

Afhankelijk van de vorm van faalangst kan er ook middels EMDR gewerkt worden. Meer informatie hierover vindt u op deze website. Er kan ook een combinatie van EMDR en cognitieve behandeling aangeboden worden.

Voor wie?

Behandeling bij faalangst is mogelijk voor kinderen en jongeren vanaf 6 jaar.

Algemeen

Behandeling bij faalangst wordt individueel gedaan. Na aanmelding wordt er zo snel mogelijk een eerste afspraak ingepland.