Begeleiding bij faalangst

Zowel kinderen als jongeren kunnen last hebben van faalangst. Het komt vaak voor bij kinderen die de lat hoog leggen voor zichzelf en perfectionistisch zijn. Faalangst kan enorm belemmerend zijn op school. Een black-out bij toetsen, slecht slapen of bepaalde dingen vermijden zijn vaak gevolgen van faalangst.

Wat is een faalangsttraining?

De hulpverleners van Centrum Het Antwoord hebben jarenlange ervaring in het behandelen van faalangst. Er zijn diverse methodes waarmee gewerkt kan worden. We kijken welke methode het beste aansluit bij uw kind. Er wordt gericht gewerkt aan doelen die samen met uw kind worden opgesteld. Zo weet het kind waar het om gaat en kan gericht worden toegewerkt naar het behalen van deze doelen.

Met huiswerkopdrachten zorgen we ervoor dat het geleerde ook in de praktijk gebracht wordt. Door middel van oudergesprekken wordt met u besproken hoe u thuis verder kunt werken. Meestal is er na 5 tot 8 sessies resultaat zichtbaar.

Voor wie?

Faalangsttraining is geschikt voor kinderen en jongeren vanaf 6 jaar. Ook voor volwassenen zijn er mogelijkheden.

Algemeen

Centrum Het Antwoord heeft geen wachtlijst waardoor deĀ faalangsttraining snel van start kan gaan. Faalangsttraining wordt meestal individueel gegeven. Bij voldoende aanmeldingen starten er groepstrainingen. Houdt u hiervoor het nieuws op deze website in de gaten.