Groepstraining voor jongeren

Nieuw bij Centrum Het Antwoord, locatie Hoorn:
Een training voor jongeren (12-16 jaar) die angstig zijn in sociale situaties en moeite hebben om voor zichzelf op te komen.
In deze training zullen tieners leren om voor zichzelf op te durven komen. Het is deels een weerbaarheidstraining waarbij al spelenderwijs en via fysieke oefening sociale-communicatie-en confrontatievaardigheden worden aangeleerd. Daarnaast worden elementen van de cognitieve gedragstherapie toegepast. Jongeren leren dat hun gedachtes invloed hebben op hun gedrag. Ze zullen leren bange gedachtes opsporen, onderzoeken of ze wel kloppen en deze vervangen door helpende gedachten.
Tijdstip: Dinsdagmiddag van 16:15 tot 17:15 uur
Data: 6-11, 13-11, 20-11, 27-11, 4-12, 11-12, 8-1.

Bereikbaarheid

Vanaf 3 september zijn wij dagelijks goed telefonisch bereikbaar tussen 9:00 en 11:00. Na 11:00 kunt u een bericht inspreken op onze voicemail. Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug. Ons telefoonnummer blijft 0229-215017.

non-verbale intelligentietest

Ook bij kinderen en jongeren met communicatieproblemen of bij kinderen en jongeren met een allochtone achtergrond kunnen wij een intelligentieonderzoek afnemen. Wij gebruiken hiervoor de WNV, een betrouwbare test die non-verbaal de intelligentie meet. Deze test geeft een goed beeld van de cognitieve mogelijkheden van een kind.

Wilt u meer informatie hierover? Neemt u dan contact met ons op.

High tea in Heerhugowaard op 7 november

7 november wordt er in Heerhugowaard een High Tea georganiseerd. Deze High Tea is bedoeld voor meiden van 15 jaar en ouder, die graag meer vriendinnen zouden willen krijgen.

Van 16:30 tot 18:00 is iedereen van harte welkom. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wel vinden we het leuk als je iets lekkers meeneemt. Voor thee en ander drinken wordt gezorgd.

Aanmelden kan via deze website of via onze facebookpagina!

Start groepstrainingen

Op 1 november start er op onze locatie in Hoorn een Rots en Watertraining voor kinderen van 7 tot 9 jaar. De 8 bijeenkomsten zijn van 16:30 tot 17:30. Voor deze training zijn nog enkele plaatsen beschikbaar! Aanmelden kan via deze website.

Na de herfstvakantie starten we bij voldoende aanmeldingen met een weerbaarheidstraining voor jongeren van 13 t/m 16 jaar. Deze training zal plaatsvinden op onze locatie in Heerhugowaaard. Meer informatie hierover volgt binnenkort!

Zomervakantie!

Gedurende de zomervakantie van 24 juli 2017 t/m 3 september 2017 zijn wij telefonisch minder goed bereikbaar. Vragen kunt u stellen via de mail of via het inschrijfformulier dat u op deze site kunt vinden.

Bij spoed of crisis kunt u contact opnemen met uw huisarts.

Wij wensen iedereen een hele fijne, zonnige zomervakantie toe!

High Tea in Heerhugowaard

Ook in Heerhugowaard is er binnenkort een High Tea!

Op dinsdag 30 mei van 16:30 tot 18:00 kunnen meiden van 15 jaar en ouder terecht op Umbriellaan 8 in Heerhugowaard, om gezellig met elkaar te kletsen en iets lekkers te eten en drinken. De High Tea is bedoeld voor meiden die graag meer vriendinnen zouden willen hebben.

Er zijn geen kosten aan verbonden, maar het is leuk als je iets lekkers meeneemt! Aanmelden kan via een berichtje vanaf deze website of via de mail: info@centrumhetantwoord.nl.

High Tea 23 mei

Op 23 mei van 16:00 tot ongeveer 17:30 zal er in Hoorn weer een High Tea plaatsvinden.
De High Tea is voor meiden van 15 en ouder, die graag meer sociale contacten willen. De vorige editie was een succes, vandaar dat er een vervolg hierop gepland is.

Er zijn geen kosten verbonden aan deze High Tea, maar als je iets lekkers mee wil nemen zou dat leuk zijn. Voor drinken zorgen wij.

Aanmelden kan via deze website!

Start groep voor jongeren met Diabetes type 1

Ik ben toch niet van suiker?!

Ben jij tussen de 12 en 18 jaar en heb jij Diabetes type 1?
Loop jij ook tegen de obstakels van Diabetes en het dagelijks leven aan?
Dan zijn wij op zoek naar jou!

Vanaf 10 mei starten wij met deze groep. In 10 weken wordt er elke week een bijeenkomst gehouden waarin aandacht wordt besteed aan verschillende thema’s rondom Diabetes en het dagelijks leven. Want hoe ga je ermee om als iedereen naar de supermarkt gaat in het tussenuur, maar jij je eigenlijk aan je dieet moet houden? Of, hoe ga je met je bloedsuikers om als je een toets of tentamen hebt? Voel jij je ook onbegrepen door je vrienden, familie of docenten?

In de bijeenkomsten wordt er op creatieve, sportieve en humoristische wijze aandacht besteed aan de deze struggles in het dagelijks leven.

Let op: Dit is geen voorlichtingsgroep maar een lotgenotengroep! Witte jassen en voorlichting zijn er al voldoende.

Binnenkort vind je op deze website meer informatie over deze groep. Wil je nu al meer weten? Neem dan contact met ons op via deze website.