Ouderbegeleiding

Ouders hebben regelmatig vragen over de opvoeding van hun kind. Vaak helpt het om dit te bespreken met familie of vrienden. Soms is dit echter niet voldoende. Een kind heeft gedurende een langere periode driftbuien en ze weten niet meer wat ze eraan moeten doen. Verlegenheid of gepest worden, ouders herkennen het, maar wat kunnen ze eraan doen?  Hoe kunnen ouders met een kind in de puberteit een goede balans vinden tussen grenzen stellen en loslaten?

Wat is ouderbegeleiding?

We gaan met u in gesprek over de praktische vragen die u heeft. Samen zoeken we naar een passende oplossing. Wij leveren maatwerk, er is geen formule die bij iedereen werkt. En ú bent de deskundige, u kent u kind immers zelf het beste! Het kan zijn dat we u graag samen met uw kind willen zien. Soms willen we uw kind één of meerdere keren apart zien. In de gesprekken met u verhelderen we het probleem en kijken we gericht naar het effect van gedrag. Hierbij denken we met u mee, in plaats van dat we u voorschrijven hoe u het moet doen. De ouderbegeleiding is geslaagd als u een duidelijk antwoord heeft gekregen op uw vraag, maar vooral als u hier thuis resultaat van ziet.

Voor wie?

Ouderbegeleiding is bedoeld voor alle ouders die het prettig vinden om met een onafhankelijke hulpverlener te praten over hun kind. Ouders kunnen samen komen, maar ook alleenstaande of gescheiden ouders kunnen een afspraak maken.

Algemene informatie

U kunt voor ouderbegeleiding een afspraak maken wanneer het u en onze begeleidster uitkomt. Ook de frequentie gaat in overleg met u. Samen kijken we hoeveel gesprekken er nodig zijn. Het hangt af van de vraag, maar meestal zijn 3 tot 6 gesprekken voldoende.

We starten altijd met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek kijken we of ouderbegeleiding alleen voldoende is of dat we ook willen kijken naar uw kind.