Rots en Water training

Sommige kinderen zijn kwetsbaar of hebben onvoldoende zelfvertrouwen. Ze gaan met tegenzin naar school of vinden het lastig om contact te maken met andere kinderen. Andere kinderen vinden het juist lastig om de grenzen van anderen te bepalen. Het zou fijn zijn als bepaalde situaties minder een probleem zouden zijn.

Wat is de Rots en Water training?

Uw kind leert de balans te vinden tussen zelfvertrouwen en respect naar anderen. Na de training is uw kind weerbaarder en heeft hij of zij veel positieve sociale vaardigheden bijgeleerd. Uw kind is sterker geworden in de omgang met andere kinderen. Meer informatie over Rots en Water kunt u vinden op www.rotsenwater.nl.

Er zijn momenteel veel aanbieders voor Rots en Watertrainingen. U kunt voor ons kiezen als u op zoek bent naar een training die het volgende biedt:

  • Een kleine, veilige groep (maximaal 6 kinderen)
  • Veel aandacht voor individuele leerdoelen
  • Flexibel werken: vaste onderdelen komen aan bod in de training, maar er wordt altijd gekeken naar de behoefte van de groep
  • Geschikt voor kinderen met ADHD of PDD-NOS

Voor wie?

Rots en Water is zeer geschikt voor kinderen/jongeren van 8 tot 15 jaar die:

  • Meer voor zichzelf op moeten leren komen
  • Moeten leren waar de grenzen van anderen liggen
  • Kwetsbaar zijn
  • Meer zelfvertrouwen mogen krijgen.

Algemene informatie

De Rots en Water training wordt gegeven op onze locatie in Hoorn. Rots en Water trainingen worden gegeven in groepjes van 4 tot 6 kinderen/jongeren van vergelijkbare leeftijd. Er start regelmatig een kindergroep (van 8 tot 12 jaar) en een pubergroep (van 12 tot 15 jaar). Doordat er in kleine groepjes wordt gewerkt, is er ruim aandacht voor individuele hulpvragen. Daarin onderscheidt onze Rots en Water zich van regulier aangeboden trainingen. Hierdoor is het altijd zinvol om de training te volgen, ook als er bijvoorbeeld op school of op een andere locatie al eens een Rots en Water training heeft plaatsgevonden.

Wij kunnen bij voldoende aanmeldingen ook naar een andere locatie komen, bijvoorbeeld een school. Op deze website vermelden we wanneer de volgende training gaat starten.

De training bestaat uit 8 groepsbijeenkomsten van een uur en een ouderbijeenkomst.

Als u interesse heeft in deze training, dan kunt u ons mailen. De Rots en Water training wordt alleen in Hoorn aangeboden, niet in Heerhugowaard.